null

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 15 Next »



Op tabblad Algemeen van pagina Kaart vind je de algemene instellingen van de huidige kaart. De volgende tabel geeft daarvan een overzicht (de verplichte velden zijn aangegeven met een asterisk):

VeldOmschrijvingWaarde
Titel*De titel van de kaart. Deze titel wordt overal in de gebruikersinterface van WGP gebruikt om de kaart mee aan te duiden. Zo staat de kaarttitel in het kaartenoverzichten van WGP Beheer en WGP Viewer en boven de tabbladen met de instellingen van een kaart.tekst
Projectie voor weergave*

Je kunt de kaartprojectie alleen opgeven bij het toevoegen van een nieuwe kaart. Het invullen ervan is dan verplicht. De projectie is naderhand niet meer te wijzigen.

De kaartprojectie waarin de kaart wordt weergegeven. Selecteer een projectie uit de het zoekresultaat dat onder het veld verschijnt zodra je wat invult.

Voordat je iets hebt ingevoerd, is de zoeklijst onder het veld nog leeg. Het veld heeft echter als eigenschap 'automatisch aanvullen', dat wil zeggen dat de invoer automatisch wordt aangevuld met geldige waarden (in dit geval codes van kaartprojecties). Begin bij het opgeven van een projectie met iets in het veld te typen, je ziet vervolgens vanzelf een lijst verschijnen met corresponderende projecties waaruit je een projectie kunt kiezen. Type bijvoorbeeld 'amer' of  '2899' om kaartprojectie 'EPSG:28992 Amersfoort - RD New' te kunnen selecteren. 

 Meer informatie ...
 Voorbeeld van automatisch aanvullen...

De invoer van de tekst  'amer' genereert de volgende keuzelijst:

Auto complete keuzelijst projectie

 Veel gebruikte kaartprojecties voor Nederland ...

Veel gebruikte kaartprojecties voor gebieden in Nederland zijn:

  • EPSG:28992 Amersfoort - RD New
    Nieuwe Rijksdriehoeksstelsel. Alleen geldig voor (het Europese deel van) Nederland.
  • EPSG:4326 (WGS84)
    Veelgebruikte WGS84-kaartprojectie (ondermeer voor GPS-systemen) waarbij de kaartcoördinaten uitgedrukt worden in graden noorderbreedte en oosterlengte.
  • EPSG:3857 WGS 84 / Pseudo-Mercator
    Pseudo-Mercatorprojectie met XY-coördina­ten in meters. De pro­jectie komt overeen met de onofficiële en verouderde projec­tie EPSG:900913 van Google Maps.
  • EPSG:4258 (ETRS89)
    Het Europees Terrestrisch Referentiesysteem 1989 (ETRS89) geldt voor heel Europa en het gebruik ervan wordt door de EU aanbevolen. 
  • EPSG: 32631 WGS 84 / UTM zone 31N
    WGS84-kaartprojectie voor UTM-zone 31N waarbij de kaartcoördinaten uitgedrukt worden in graden noorderbreedte en oosterlengte. Deze projectie is van toepassing voor westelijke deel van Nederland.
  • EPSG: 32632 WGS 84 / UTM zone 32N
    WGS84-kaartprojectie voor UTM-zone 32N waarbij de kaartcoördinaten uitgedrukt worden in graden noorderbreedte en oosterlengte. Deze projectie is van toepassing voor het (uiterst) oostelijke deel van Nederland.
zoeklijst
Extent*

Error rendering macro 'excerpt-include' : User 'null' does not have permission to view the page 'extent'.

Met deze instelling bepaal je het maximale verspreidingsgebied van de kaart (extent 'Te bekijken gebied', met rood aangegeven) en het gebied dat bij het openen van de kaart te zien is (extent 'Open kaart met', met blauw aangegeven). Extent 'Open kaart met' kan alleen binnen extent 'Te bekijken gebied' liggen.

 Werkwijze ...

Je kunt op de volgende manier bij Extent voor de huidige kaart het extent instellen:

  1. Zoom uit totdat je op het weergegeven overzichtskaartje het hele gebied van de kaart kunt zien.
  2. Selecteer uit de keuzelijst het type extent dat je wilt instellen: het maximale kaartgebied (type Te bekijken gebied) of het gebied dat te zien is bij het openen van de kaart (type Open kaart met). Op het overzichtskaartje verschijnt een blauwe stip.

    Kaartextent opgeven
  3. Klik op de linkerbovenhoek van het extent. 

  4. Klik op de rechterbenedenhoek van het extent. Een rechthoek verschijnt die het extent van de kaart aangeeft. Een rode rechthoek geeft het maximale extent aan, een blauwe rechthoek het extent dat zichtbaar is bij het openen van de kaart.  

    Kaartextent gezet

    Zorg bij het bepalen van het extent dat het openingsextent (type Openen kaart met) altijd binnen het maximale extent ligt (Te bekijken gebied). 

keuzelijst/grafisch
Afbeelding

Een afbeelding die als thumbnail van kaart wordt gebruikt in het kaartenoverzicht van de viewer. Je selecteert de afbeelding uit de omgeving van de kaart. 

 Meer informatie ...
 Selecteren van een afbeelding...

Op de volgende manier kun je een afbeeldingsbestand selecteren:

  1. Klik op de knop Kies een Afbeelding. Het venster Bestandsbeheer verschijnt met de bestanden in de omgeving van de kaart. 
  2. Selecteer een afbeeldingsbestand (klik op het keuzerondje voor het bestand).
  3. Klik op de knop Selecteren. Het venster Bestandsbeheer verdwijnt en bij het veld Afbeelding verschijnt de naam van het geselecteerde afbeeldingsbestand op de knop. Daarachter verschijnt een knop om het bestand weer uit de kaart te verwijderen.
 Voorbeeld van thumbnail-afbeeldingen in kaartenoverzicht viewer ...

Een wijziging van de omgeving van de kaart maakt de koppeling met een eerder geselecteerde afbeelding ongedaan. Na het selecteren van een andere omgeving is er voor de kaart geen afbeelding meer geselecteerd.

afbeeldingsbestand
ContactpersoonPersoon aan wie over de kaart informatie kan worden gevraagd of aan wie opmerkingen kunnen worden gericht.tekst
Contact email*Het e-mailadres dat wordt gebruikt om over de kaart contact op te nemen, bijvoorbeeld voor vragen of opmerkingen over de kaart. Het opgeven van een e-mailadres is verplicht.e-mailadres
BeschrijvingEen beschrijving van de kaart. De omschrijving verschijnt wanneer je in de viewer over de kaart informatie opvraagt.tekst
Toon in overzichtOptie om aan te geven dat de kaart in het kaartenoverzicht van een viewer moet worden opgenomen. Standaard is deze optie niet geselecteerd.selectievakje
Omgeving*

De omgeving waar de kaart beschikbaar is. Standaard is er geen omgeving geselecteerd.

Selecteer een van de omgevingen die in de keuzelijst beschikbaar zijn. Je kunt hier een omgeving kiezen waaraan je via een gebruikersgroep met beheerrechten gekoppeld bent. Zie onderdeel Autorisatie.

De afbeelding van de kaart en de lagen die aan de kaart zijn toegevoegd komen uit dezelfde omgeving als de kaart. Wanneer je de omgeving van de kaart wijzigt, maak je de koppeling met de afbeelding en de lagen ongedaan. Ook heeft het veranderen van de omgeving consequenties voor de gebruikers die de kaart kunnen zien of beheren. Wees dus voorzichtig met het veranderen van de omgeving.

keuzelijst

* Verplicht veld.

 Locatie van pagina in handleiding

The selected root page could not be found.



 

 Metadata
Datum

 

Door
Status
CONCEPT
ReleaseWGP 5.0.0

2018 - Nieuwland Geo-informatie ©


  • No labels