Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Met URL-parameters kun je bij het openen van een themakaart in WGP Viewer de configuratie ervan nog aanpassen door de wijzigingen met het URL-adres van de kaart mee te geven.
Attentie! Dit onderdeel is bedoeld voor applicatiebeheerders en webontwikkelaars die ook toegang hebben tot de beheermodule van WGP.

URL van een kaart

Je kunt in WGP Viewer direct een themakaart opvragen door het volledige internetadres van de kaart in de adresbalk van de webbrowser in te vullen (of in een widget naar dit adres te verwijzen). Als je bijvoorbeeld de kaart 'hartenvrouw' in de viewer wilt openen en deze kaart staat op WGP-server 'atlas.nl', dan vul je het volgende URL-adres in:
http://atlas.nl/?map=hartenvrouw
De kaart wordt als URL-parameter 'map' achter het adres van de WGP-server gezet.
OpmerkingTussen de naam van de server en de URL-parameters kan nog de naam van de webapplicatie staan: http://<naam WGP-server>/<naam webapplicatie>/?map=<kaartnaam>
Je kunt echter bij het opvragen van een themakaart achter de kaart nog een aantal andere URL-parameters zetten. De verschillende parameters worden steeds gescheiden door het &-teken. In het volgende voorbeeld zoom je bij het openen van de kaart in op een rechthoekig gebied door dit als de extra parameter 'bbox' (boundary box) toe te voegen:
http://atlas.nl/?map=hartenvrouw&bbox=175035,441900,175235,442100
Achter 'bbox ='  staan als parameterwaarden de linker benedenhoek en de rechter bovenhoek van het gebied aangegeven, uitgedrukt in de XY-coördinaten van de kaart. De vier coördinaatwaarden worden door komma's gescheiden: X-linksonder, Y-linksonder, X-rechtsboven, Y-rechtsboven. De volgorde van de URL-parameters maakt niet uit. Je vraagt het zelfde kaartbeeld op met het volgende URL:
http://atlas.nl/?bbox=175035,441900,175235,442100&map=hartenvrouw
Je kunt nog meer URL-parameters gebruiken, zoals het volgende voorbeeld laat zien:
http://atlas.nl/?map=hartenvrouw&bbox=175035,441900,175235,442100 &marker=175135,442000&lang=de
In dit voorbeeld plaats je met parameter 'marker' een voorgedefinieerd symbool op de aangeven XY-coördinaat en verander je met parameter 'lang' de taal van de viewer in Duits.
In het algemeen heeft het URL-adres van een kaart de volgende syntax:
http://<naam WGP-server>/?map=<kaartnaam>&<parameter1>=<waarde1> &<parameter2>=<waarde2>&<parameter3>=<waarde3>
Waarbij een parameterwaarde uit verschillende argumenten kan bestaan, zoals in de vorige voorbeelden al te zien is.

Overzicht parameters

De volgende tabel geeft een overzicht van de URL-parameters die je kunt gebruiken bij het opvragen van een kaart in een viewer of bij de verwijzing naar een kaart in een widget:

para meter

beschrijving

voorbeeld

bbox

Het rechthoekige kaartgebied (boundary box) dat WGP in een viewer of een widget toont bij het openen van de kaart in plaats van het gebied waar de kaart normaal mee opstart.
Je duidt dit gebied (de kaartextent) aan met een kommage scheiden lijst van coördinaten in het projectiestelsel van de kaart. De opgegeven coördinaten vertegenwoordigen de linker benedenhoek en de rechter bovenhoek van het gebied: X-linksonder, Y-linksonder, X-rechtsboven, Y-rechtsboven.
OpmerkingMet parameters center en zoom kun je ook de extent van de kaart opgeven. Deze parameters hebben voorrang op parameter bbox, hetgeen inhoudt dat ze de bbox-instellingen overschrijven.

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&bbox=175035,441900,175235,442100


center

Bij het openen van de kaart zorgt WGP dat de opge geven locatie in het centrum van de kaart komt te liggen. Het centrum van de kaart wordt uitgedrukt in de kaartcoördi naten, waarbij de X- en de Y-coördinaat gescheiden worden door een komma.

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&center=193815,470411&zoom=12

zoom

Bij het opstarten van de kaart gebruikt WGP het opge geven zoomniveau van de kaart. Dit zoomniveau komt overeen met een bepaalde schaal. Welke schaal ge bruikt verschilt per achtergrondlaag.

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&center=193815,470411&zoom=12

maponly

Een parameter om aan te geven dat WGP alleen de kaart moet tonen (waarde true) of dat WGP ook alle functies van de gebruikersinterface moet tonen, zoals werkbalken, panelen, menu's en statusbalk (waarde false).

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&maponly=true

marker

Met deze parameter plaatst WGP bij het openen van de kaart op de aangegeven locatie een voorgedefini eerd markeringssymbool, zoals een punaise of een pijltje. De locatie wordt uitgedrukt in de kaartcoördi na ten, waarbij de X- en de Y-coördinaat gescheiden worden door een komma.
Attentie!Het plaatsen van een markeringssymbool werkt al leen als je in WGP Beheer bij de kaartinstellingen het marke rings symbool bij Markericoon hebt gedefini eerd en de optie Marker toestaan hebt aangevinkt (op tabblad Geavanceerd van pagina Instellingen wijzigen).

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&marker=193815,470411


lang

Een parameter om met een taalcode de taal van de ge bruikersinterface op te geven. WGP moet daarvoor wel de betreffende taal ondersteunen. Momenteel worden de volgende taalcodes gebruikt:

Taal

code

Nederlands

nl (of nl-NL)

Engels

en (of en-US)

Duits

de (of de-DE)

Spaans

es (of es-ES)

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&lang=de

 

reload

Een parameter om bij het openen of herladen van de kaart het verschijnen van het informatiescherm te onderdrukken (waarde true).

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&reload=true

 

cqlfilter

Attentie! Deze parameter is alleen beschikbaar in WGP advanced en alleen van toepassing op lagen die afkomstig zijn van een GeoServer-kaartserver.
Een parameter om CQL-filters op kaartlagen toe te pas sen. WGP toont bij het gebruik van filters alleen de objecten die aan de filtercriteria voldoen.
Een filter wordt voorafgegaan van de laag waarop het filter betrekking heeft, waarbij de naam van de laag en het filter gescheiden worden door een puntkom ma. De laag-filterparen worden steeds door een door sluis sym bool (|) gescheiden.
De syntax van deze parameter is als volgt:
cqlfilter=<laagnaam1>;<filter1>|<laagnaam2>;<filter2>|<laagnaam3>;<filter3>, etc
De naam van de laag moet gelijk zijn aan de naam op de kaartserver en niet aan de naam die er in WGP aan gegeven is. WGP Beheer toont de laagnaam die de kaartserver gebruikt bij laaginstelling Kaartlaag (tabblad Algemeen op pagina Laag wijzigen).
Zie voor het samenstellen van filters laaginstelling CQL filter in de documentatie van WGP Beheer.

http://wgp.nl/?map=mijnkaart&cqlfilter=laag1;naam='Jan' AND titel LIKE 'meneer' |laag2;inwoners BETWEEN 10000 AND 30000

profielName

Een parameter om bij het weergeven van de kaart een andere weergavepresentatie toe te passen. Stan daard wordt op een PC presentatie Viewer gebruikt en op een mobiel toestel presentatie Mobile. In WGP Beheer kun echter eigen presentatie configureren.
Zie voor meer informatie onderdeel Kaartpresentaties in de documentatie van WGP Beheer.

http://wgp.nl/?map=mijnkaart &profileName=widget




  • No labels