Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Background Color
1
color#0a0050id



Background Color
color#0fb464




Table of Contents
maxLevel3
indent20
excludeSamenvatting

bgcolor

style

color

square

#efefef

Image Added

excerpt

Locatie

Afgezien van de kaartlagen, bepaal je met de kaartpresentatie hoe de gepubliceerde kaart eruit komt te zien. Met de presentatie geef je aan

Bovenaan de de configuratiepagina voor widgets bepaal je of de boven- en onderbalk is de kaart zullen worden gebruikt.
Image Added

Widgets

Een widget is een algemene term voor grafische elementen die op de kaart kunnen worden toegevoegd. In deze configuratie pagina bepaal je welke widgets zichtbaar worden gemaakt, en waar ze geplaatst moeten worden.
Met de configuratie van de kaartpresentatie bepaal je welke knoppen, menu's en extra informatie er beschikbaar komen in de viewer.

De

Binnen de kaartpresentatie

bestaat

bestaan uit drie

onderdelen die je afzonderlijk kunt configureren: de header (bovenbalk) met werkbalk, zoekfunctie en kaartmenu, de zijbalk met allerlei kaartinformatie en functies om te zoeken of te filteren en de footer (benedenbalk) met copyright-aanduiding en de positie van de muis in kaartcoördinaten.

Table of Contents
maxLevel3
outlinetrue
indent20
excludeSamenvatting
stylesquare

Image Removed

Wat is een kaartpresentatie?

Loremipsum11

Bij het bewerken van een kaart verschijnt er aan de linkerkant van het scherm een kaartmenu. Met de volgende opties van dit menu kun je de kaartpresentatie configureren:

  • Header
    knoppen, functies en opties boven de kaart
  • Footer
    de XY-positie van de muisaanwijzer en een copyrightvermelding 
  • Zijbalk
    kaartinformatie in panelen naast de kaart (panelen Lagen, Legenda en Feature-info)

De volgende afbeelding geeft aan waar je deze onderdelen in de viewer kunt vinden:

Header

Met de volgende instellingen van de kaart-header bepaal je pagina Kaart header bewerken wat er op de balk boven de kaart komt te staan:

Toon knoppenbalk
een werkbalk met knoppen voor het uitvoeren van verschillende kaarttransacties zoals (zie onderdeel Werkbalk):
  • verschuiven van de kaart
  • in- of uitzoomen
  • feature-info opvragen
    Toon zoekbalk
    een zoekfunctie voor het zoeken van een locatie of een object (zie onderdeel Zoeken).
  • Toon kaartmenu
    een menu met de volgende opties:
    • Inloggen of Uitloggen
    • Zoom naar begin
    • Open WGP Beheer (optioneel)
  • Je opent pagina Kaart header bewerken met de optie Header van het kaartmenu.

    Footer

    Met de volgende instellingen van de kaart-footer op pagina Kaart footer bewerken bepaal je wat er op de balk onder de kaart komt te staan:

    • X, Y positie
      de positie van de muisaanwijzer uitgedrukt in de XY-waarden van het coördinatenstelsel van de kaart.
    • Copyrightmenu
      een vermelding van de auteursrechten. 

    Je opent pagina Kaart footer bewerken met de optie Footer van het kaartmenu.

    Zijbalk

    In de viewer kunnen links of rechts van een kaart zijbalken verschijnen met daarop een of meer panelen. Zowel de panelen als de zijbalken zijn in te klappen, zodat ze bij het bekijken van andere panelen of van de kaart niet in de weg zitten. Panelen klap je verticaal in en van een ingeklapt paneel is op de zijbalk alleen de naam nog te zien. Het volgende voorbeeld toont de ingeklapte panelen Lagen en Feature-info op de linkerzijbalk.

    Image Removed

    Zijbalken klap je horizontaal weg. Van een ingeklapte zijbalk is op de kaart alleen een pijltje naar links of naar rechts te zien (het pijltje wijst naar de kaart toe). 
    Image Removed

    Bij de instellingen van de zijbalk kun je aangeven welke panelen op welke zijbalk komen te staan. Wanneer je voor een zijbalk geen paneel selecteert, zal die zijbalk niet worden getoond. Met de prioriteit bepaal je de volgorde van de panelen. 

    Je kunt voor een linker- of rechterzijbalk de volgende panelen selecteren:

    • Lagen
      de opeenvolging van de kaartlagen (zie paneel Kaartlagen).
    • Legenda
      verklaring van de kaartsymbolen van een laag.
    • Feature-info
      informatie over kaartlaagobjecten die je kunt opvragen door er met de muis op te klikken (zie onderdeel Feature-info).

    Op de volgende manier configureer je de linker en de rechter zijbalken op pagina Kaart zijbalken bewerken:

    Klik in het kaartmenu op optie Zijbalk. Pagina Kaart zijbalken bewerken verschijnt met daarop twee kolommen. De linker kolom bevat de panelen van de linkerzijbalk en de rechter kolom de panelen van de rechterzijbalk. Voor dat er iets is geconfigureerd, zijn er nog geen panelen toegevoegd en ziet de pagina er als volgt uit:
    Image Removed
  • Klik op Toevoegen in de linker of de rechter kolom (afhankelijk van de zijbalk waaraan je een paneel wilt toevoegen). Onder het veld Type verschijnt een keuzelijst waaruit je een paneel kunt selecteren. 
    Image Removed
  • Vul achter het selecteerde paneel bij het veld Prioriteit een waarde in (een geheel getal). Hiermee geef je de prioriteit van het paneel aan. Een hoge waarde betekent een lage prioriteit en een positie onderop de zijbalk. Het invullen van dit veld is optioneel en een oningevuld veld heeft altijd een lagere prioriteit dan een ingevuld veld.

    Selecteer op deze manier alle panelen voor de linker- en rechterzijbalk. Het volgende voorbeeld toont een configuratie met links de panelen Lagen en Legenda en rechts paneel Feature-info.

    Image Removed

    Info

    Met Verwijder kun je een eerder geselecteerd paneel weer verwijderen. Merk op dat je hetzelfde paneel zowel op de linker- als de rechter zijbalk kunt zetten en ook meerdere keren op één paneel. 

    Klik op Opslaan.

    Zie ook

    Child pages (Children Display)
    alltrue
    pageKaarten

    mogelijkheden waar je de widgets kunt plaatsen namelijk in de bovenbalk, de onderbalk of 'zwevend' in de kaart. Om een widget te activeren moet de checkbox Actief zijn aangevinkt.
    Kies vervolgens waar een widgets geplaatst moeten worden. Een aantal (schaal, xy positie, copyright en time slider) kunnen alleen in de onderbalk worden geplaatst.

    De widgets stuk voor stuk:

    1. De widget Werkbalken zal de voor de kaart geconfigureerde werkbalken (Kaarten - werkbalken) tonen aan de gebruiker. Deze kunnen in de bovenbalk geconfigureerd worden of zwevend in de kaart, bijvoorbeeld omdat er voor de kaart geen bovenbalk is gewenst.
    2. Titel: De widget Titel zal de titel die aan de kaart is gegeven tonen. Deze widget kan worden toegepast in de boven- en de onderbalk.

    3. Een logo kan alleen in de bovenbalk getoond worden. Indien de widget is aangevinkt zal het logo dus in de bovenbalk links worden getoond. Een logo wordt geconfigureerd op omgevingsnivo bij Thema's.
    4. De widget Volledig scherm kan worden getoond in de bovenbalk of zwevend in de kaart. Als er op het icoontje wordt geklikt zal de kaart op volledig scherm worden getoond, feitelijk gelijk aan de F11 functie van de browser.
    5. Het hamburgermenu (menu met drie streepjes) kan in de bovenbalk of zwevend in de kaart worden gepresenteerd.
      Indien de gebruiker niet is ingelogd bevat dit menu slechts twee opties, het herladen van de kaart en teruggaan naar het overzicht van de betreffende omgeving. Indien de gebruiker wel is ingelogd zijn er vier opties, de bovengenoemde twee en de mogelijkheid om naar de beheeromgeving van de kaart of van de betreffende omgeving te springen.
      Image Added

    6. De zoekbalk zal in de bovenbalk een adreszoeker tonen. Het bereik van deze adreszoeker kan desgewenst worden beperkt tot een of meer gemeenten (komma gescheiden lijst). Indien deze niet wordt ingevuld zal het hele kaartbereik doorzoekbaar zijn.
      Image Added
    7. Schaal, het schaalgetal kan uitsluitend in de onderbalk geconfigureerd worden. Dit getal geeft de schaal aan waaop de kaart op dat ogenblik wordt getoond.
    8. De widget XY positie kan alleen in de onderbalk worden geconfigureerd. Indien geactiveerd zal de positie van de muis over de kaart worden weergegeven in het coordinaten-stelsel van de kaartprojectie.
    9. De widget Copyright zal het logo van Onemap tonen. Indien erop wordt geklikt verschijnt copyrightinformatie over Onemap en het versienummer. Deze widget is alleen configureerbaar in de onderbalk.
    10. De widget Timeslider is feitelijk een filter voor een datumveld van een bepaalde kaartlaag. Daarmee kan een kaartlaag gefilterd worden op een exacte datum of op een tijdsvak tussen twee datums in.  Zie ook: Timeslider
    11. De widget Overview toon in de kaart een klein overzichtskaartje ter orientatie. Dit kaartje wordt linksonder getoond en lijnt uit met de eventueel gekozen werkbalk.








    Page Properties
    hiddentrue
    iduser_doc


    Aanmaak topic
    Versie WGP

    Versie 5v5.0.0-alphabeta.91

    Build21716-gd9629bag10216f7Laatste wijziging
    Datum wijziging

    06 juni 2018

    DoorRieks van der Straaten (Unlicensed)


    Related issuesRelated issues




    Expand
    titleLocatie van pagina in handleiding

    Page Tree
    expandCollapseAlltrue
    rootHandleiding

    WGP

    Onemap Beheer

    - versie 5.0

    searchBoxtrue



     
    Expand
    titleMetadata


    Datum
    20 12 2017
     
    Door
    Status
    Status
    subtletrue
    colourRed
    title
    INITIËEL
    CONCEPT
    ReleaseWGP 5.0.0


    Copyright

    2018 - Nieuwland Geo-

    Informatie

    informatie