Instellingen voor de zijbalken
De administrator configureert welke zijbalken zichtbaar zijn, waar deze worden geplaatst.
Daarnaast kuan het gedrag van de zijbalken worden ingesteld:
- De breedte van de zijpanelen kan worden aangepast.
- Aangeven of de zijbalk standaard openstaat of niet.
- Aangeven of meerdere zijpanelen gelijktijding openstaan.
Image Removed
Een paar zijpanelen zij in gedrag afhankelijk van andere instellingen:
Featureinfo in de zijbalk reageert alleen als voor de featureinfo van een laag ook is aangegeven om deze in de zijbalk te tonen ( kan ook een pop-up zijn)Actieve filters tonen alleen als de filter zijbalk ook actief is en er filters zijn toegepast.Zoeken en filters tonen alleen als er lagen zichtbaar zijn waarvoor ook filters en/of zoekingangen zijn ingerichtKaartvariabelen
Er is een tweede tab toegevoegd onder de Configuratie-opties van Kaarten namelijk Kaartvariabelen
Image Added
Hier kunnen kaartvariabelen worden gedefinieerd die geldig zijn voor deze specifieke kaart en die kunnen worden gebruikt in formulieren en filters van kaartlagen. De beheerder kiest zelf een naam voor een variabele en definieert een waarde die geldig is voor de betreffende kaart. Dus bijvoorbeeld gemeentenaam met als waarde Wageningen. Om de variabele te gebruiken in een formulier of filter moet het prefix _params worden toegevoegd aan de naam van de variabele dus {{ _params.gemeentenaam}}. Op deze plek worden de variabele vervolgens gesubstitueerd door de waarden Wageningen.
Warning |
---|
title | Let op: gebruik alleen alfanumerieke karakters voor de naam van een kaartvariabele. Bij het aanroepen moet de variabele tussen dubbele accolade's worden geplaatst. |
---|
|
|
Het gebruik van deze variabelen is het beste middels een voorbeeld te illustreren:
Het kwam in de praktijk wel eens voor dat een bepaalde kaartlaag in meerdere themakaarten wordt gebruikt terwijl per themakaart een ander deel van de data wordt getoond. Stel bijvoorbeeld dat je een laag hebt die alle maaiwerkzaamheden bevat, maar dat je in een themakaart alleen de werkzaamheden van het eerste maaironde wil tonen. Dit doe je door bijvoorbeeld een default filter 'maaironde=1' in te stellen.
Als je nu in een andere kaart maaigegevens van maaironde twee wil tonen, kan dat niet door de laag met defaultfilter 'ronde 1' te tonen, dus moet je de kaartlaag klonen en alleen het default filter veranderen naar 'ronde 2'.
Om een wildgroei van kaartlagen te voorkomen die slechts per filter verschillen kan er nu een parameter worden opgeven bij een default filter in plaats van een vaste waarde. De waarde van deze parameter wordt dan per themakaart ingesteld, zodat dezelfde laag in twee verschillende kaarten een verschillend beeld geeft.
In dit voorbeeld zou je dus in de eerste kaart de variabele maaironde definiereren met de waarde 1 en vervolgens bij het filter een standaard filter instellen waarbij het veld maaironde gelijk is aan {{_params.maaironde}}. Vervolgens zou je na het kopieren van de kaart in de tweede kaart de waarde van de variabele maaironde veranderen in 2 en zal de betreffende kaartlaag de resultaten tonen van de 2e maaironde.
Op dit moment kunnen kaartvariabelen op deze plekken worden gebruikt:
- Als waarde van een default filter van een kaartlaag.
- Als standaardwaarde van een formulierveld.
- Als parameter in een url van een 'Open extensie'-knop.